Výtěžek z Běhu pro Thomayerku podpoří seniory

23. 6. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
14. června v podvečerních hodinách proběhl v areálu pražské Thomayerovy nemocnice první ročník unikátní charitativní akce Běh pro Thomayerku.


TISKOVÁ ZPRÁVA THOMAYEROVY NEMOCNICE

Své síly v závodě změřili zaměstnanci Thomayerovy nemocnice, IKEMu a hlavního sponzora akce, společnosti TPA Horwath. Startovné vyneslo celkem 22.100 korun. Ty budou využity pro dobrovolnické centrum Lékořice, a to na realizaci výtvarných dílen na Oddělení geriatrie a následné péče a rovněž na podporu zooterapie v naší nemocnici.

Prvního ročníku charitativního Běhu pro Thomayerku se zúčastnilo celkem 66 jednotlivců a 18 týmů pro štafetový běh. Běžci si mohli vybrat kratší trasu dlouhou 4,2 km, delší trasu na 8,4 km nebo štafetový běh pro čtyřčlenné týmy na trase 4x 2,1 km. Unikátní bylo ale především místo závodu – běhalo se totiž přímo uvnitř areálu Thomayerovy nemocnice, a to v podvečerním provozu. Závodníci tak museli dát občas přednost vozům záchranné služby a nejednou se na trati setkali i s muflony, které závod v „jejich teritoriu“ velmi zajímal. Ale vše se obešlo bez jakýchkoliv kolizí. Záštitu nad akcí pak převzal ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

„Peníze vybrané ze startovného budou použity na nákup materiálu na rukodělné dílny na Oddělení Geriatrie a následné péče a na podporu zooterapie v nemocnici. Dílny jsou součástí tréninku kognitivních funkcí a pacienti oddělení geriatrie si nejen procvičí motoriku a naučí se novou techniku tvorby, ale zároveň si ukrátí čas hospitalizace vyrobením vlastního výrobku,“ říká Dagmar Hrubcová, vedoucí dobrovolnického centra Lékořice při Thomayerově nemocnici, které tyto aktivity zajišťuje. „Do nemocnice v rámci zooterapie v současné době dochází za pacienty dobrovolníci se psy i s kočkou či králíkem. Celkem se tu střídá šest různých pejsků. Díky prostředkům ze startovného budeme moci pro zooterapeutická zvířátka nakoupit pamlsky,“ dodává Dagmar Hrubcová.

„Neziskovou organizaci Lékořice, která je úzce spojena s Thomayerovou nemocnicí, podporujeme již několik let. V letošním roce jsme se rozhodli neschovávat se za dary a drobnou výpomoc, ale aktivně a samostatně uspořádat větší akci. Podpořit tak sportem ty, kteří ze zdravotních důvodů sportovat nemohou,“ okomentoval akci generální ředitel a partner TPA Horwath Rastislav Kuneš. Skupina TPA Horwath poskytuje v České republice své služby od roku 1993 a působí celkem v jedenácti zemích střední a jihovýchodní Evropy. Poskytuje služby zejména z oblasti daňového poradenství a auditu. Zaměřuje se především na korporátní klienty podnikající na mezinárodní úrovni v oblasti střední a jihovýchodní Evropy. Je členem celosvětové poradenské sítě Crowe Horwath International, která patří do první desítky auditorských, daňových a poradenských společností na světě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?