VZP nesmí podle soudu krátit platby ani záchrankám na Ústecku

24. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve sporu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která začala krátit platby některým bývalým okresním záchranným službám, je zatím úspěšný i Ústecký kraj. Po Karlovarském, Olomouckém a Středočeském kraji je Ústecko dalším regionem, jehož žalobě na VZP soud předběžným opatřením vyhověl...


ÚSTÍ NAD LABEM - Ve sporu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která začala krátit platby některým bývalým okresním záchranným službám, je zatím úspěšný i Ústecký kraj.

„Obvodní soud pro Prahu 3 na základě naší žaloby vydal předběžné opatření, kterým zakazuje krátit platby Zdravotnické záchranné službě Ústeckého kraje,“ řekl právní zástupce Ústeckého kraje v tomto sporu Otakar Pazdziora.

Ústecký kraj je tak po Karlovarském, Olomouckém a Středočeském dalším regionem, jehož žalobě na VZP soud předběžným opatřením vyhověl.

Pojišťovna tak nemůže dále krátit platby bývalým okresním záchranným službám, které podle svého tvrzení v letech 2000 až 2001 přeplatila. V případě Ústeckého kraje by záchranky měly vrátit VZP 9,6 milionu korun.

Pazdziora uvedl, že už podal další žalobu. V ní požaduje, aby soud rozhodl o vrácení více než jednoho milionu korun, které už VZP strhla bývalým záchranným službám v Teplicích a Žatci.

Pojišťovna požaduje po některých záchrankách, aby vrátily přeplatek z let 2001 a 2002, který celkem činí údajně 220 milionů korun. V letech 2001 až 2002 ale záchranky ještě spravoval stát, proto se kraje vracení peněz brání.

DÁLE ČTĚTE:
VZP chce záchranným službám platit jen na základě jejich výkonů
Plzeňská záchranka zatím peníze VZP vracet nebude
Soud: VZP nesmí karlovarské záchrance krátit platby

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?