Za dva roky svozu nevyužitých léčiv Praha zaplatí 2,52 mil. Kč

11. 9. 2018 12:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Hlavní město zaplatí za dva roky svozu a odstraňování nevyužitých léčiv 2,52 milionu korun. Pražští radní dnes rozhodli o dodavateli, kterým bude společnost EKOM CZ. Léky jsou zákonem definované jako nebezpečný odpad. Lékárny jsou od lidí povinné převzít nevyužitá léčiva. Náklady na odstranění, které tak vzniknou lékárně, hradí stát prostřednictvím krajského úřadu, v Praze tedy magistrátu hlavního města.


Předchozí dodavatel služby vypověděl Praze smlouvu k 30. září. „Neuzavření smlouvy v požadovaném termínu, tzn. se začátkem plnění 1. října 2018, by znamenalo kolaps zavedeného systému a hromadění léků v lékárnách,“ píše se v dnes schváleném dokumentu. Nyní je v metropoli v systému svozu zapojeno zhruba 320 lékáren. V minulém roce vybraly 110 tun nepoužitelných léčiv.

Komunální a tříděný odpad v Praze sváží Pražské služby, AVE.CZ, IPODEC - ČISTÉ MĚSTO a KOMWAG. Za svoz a odstranění komunálního a tříděného odpadu hlavní město v roce 2015 zaplatilo 1,22 miliardy korun, v roce 2016 celkem 1,32 miliardy a v loňském roce 1,49 miliardy korun. Na letošní rok je vyčleněno na nakládání s komunálním odpadem 1,4 miliardy korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?