Záchranka bude mít opět lékaře

24. 6. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Proti zrušení rychlé lékařské pomoci, respektive posádky s lékařem, se Litomyšli vznesla vlna nevole. Dnes je ale všechno jinak.


„Vedení Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje si dovoluje oznámit, že s platností od prvního července je plně obnovený provoz lékařské posádky ( RLP) na v Litomyšli,“ informoval Pavel Svoboda, ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

Někteří lidé se domnívali,že záchranka bez lékaře ohrožuje jejich zdraví. To, že od ledna v posádce chyběl, ale nemělo podle ředitele žádné následky. „Plně vyškolená záchranářská posádka ( RZP) byla od ledna byla na výjezdové základně v Litomyšli k dipozici ve všední dny od sedmi hodin do půl čtvrté odpoledne bez nejmenšího negativního dopadu na zákonem zajištěné poskytování přednemocniční péče pacientům,“ uvedl ředitel záchranářů.

Pavel Svoboda oceňuje, jak záchranáři všechno zvládli. „Děkuji nejen současnému personálu, který bezchybně plnil zdravotnické výkony podle své odbornosti a vzorně spolupracoval s lékařskými posádkami vysílanými podle závažnosti případů z okolních základen, ale hlavně lékařům Litomyšlské nemocnice, bez jejichž pomoci, a to při naprostém nezájmu o zajištění služeb ze strany privátních praktických lékařů a specialistů, kteří byli navíc největšími kritiky dosavadního provozu, by toto řešení nebylo možné,“ uvedl Pavel Svoboda.

Podle šéfa záchranářů patří poděkování také odboru zdravotnictví krajského úřadu, vedení Litomyšlské nemocnice a starostovi Litomyšle, kteří přispěli k lokálnímu a snad i trvalému vyřešení nedostatku lékařů v posádkách záchranných služeb v celé České republice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?