Zadávání zakázek VZP se změní

25. 1. 2013 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek ruší útvar, který měl na starosti zadávání veřejných zakázek. Kancelář ředitele má úplně zaniknout.


O změně organizační struktury má rozhodnout v pondělí správní rada pojišťovny. Vyplývá to z materiálů, které členové správní rady dostali.

„Chci vybudovat silný právní úsek a koncentrovat do něj právní agendy. Není možné, aby veřejné zakázky byly v nějakém specifickém režimu,“ potvrdil E15 Kabátek.

Pochybení v zadávání veřejných zakázek zjistila ve VZP rozsáhlá kontrola ministerstva zdravotnictví. Organizační změna se dotkne dosavadního šéfa kanceláře ředitele Stanislava Trojana. Ten byl pravou rukou bývalého ředitele Pavla Horáka už při jeho dřívějším působení ve Všeobecné fakultní nemocnici.

Jiné významné personální změny prý Kabátek prozatím nechystá. Kontrola ministerstva, která předcházela odstoupení bývalého ředitele Horáka, se zaměřila na smlouvy se společností IZIP a hospodaření fondu prevence. Jejími závěry se už zabývá protikorupční policie, antimonopolní úřad a další úřady.

Podle informací serveru iDnes odhalila kontrola pochybnosti v tendrech za stovky milionů korun. Mimo jiné mělo dojít k rozdělování velkých zakázek na menší.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?