Zájem o práci v nemocnici projevil egyptský lékař

13. 6. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zájem o zaměstnání v místní městské nemocnici projevil před třemi měsíci egyptský doktor Mohamed Ghaly, který nyní stále čeká na vyřízení povolení z našeho ministerstva zdravotnictví. Přitom se jedná o člověka, který studoval na Karlově univerzitě, kde také získal diplom...


Dačice -

Celý postup je zkomplikován skutečností, že Egypt u nás nemá své zastoupení, a proto se veškeré dokumenty musí vyřizovat prostřednictvím Slovenska. Úřad práce v Jindřichově Hradci všechny náležitosti vyřídil, když nemocnice požádala o svolení zaměstnat lékaře ze zahraničí. Ředitel nemocnice Jaroslav Šilhan očekává, že by se celá záležitost mohla vyřešit do tří týdnů. „Až dostane povolení z ministerstva, tak přijede a budeme se domlouvat, co dál. My potřebujeme doplnit lékaře na čtyři oddělení. Na něm bude záležet, jestli mu budou naše podmínky vyhovovat. Zatím je všechno v jednání a nic není jisté,“ uvedl včera J. Šilhan.

Nedostatek pracovníků v českém zdravotnictví by tedy mohli vyřešit lékaři ze zahraničí. Například od února letošního roku pracuje na chirurgickém oddělení dačické nemocnice slovenský doktor Imrich Tomko.

VILÉM KASPER, Českobudějovické listy, 13.6.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?