Zdravotníci drží dále stávkovou pohotovost

7. 10. 2010 8:21
přidejte názor
Autor: Redakce
Na krajské konferenci odborových svazů zdravotnictví a sociální péče v Moravskoslezském kraji se včera velmi živě diskutovalo o nejisté současné situaci v oceňování pracovníků ve zdravotní i sociální sféře, ale i o plánovaných změnách vlády v chystané novele zákoníku práce.


„Sice stávka 15. října nebude, avšak stále zůstáváme ve stávkové pohotovosti. Situace kolem platů ve zdravotnictví je velmi vážná. Chystají se drastické změny,“ sdělila včera Právu místopředsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Ivana Břeňková.

Její kolegyně Dagmar Valová dokonce připustila, že se plánuje další demonstrace. „Nemůžeme jen nečinně přihlížet,“ vysvětlila.

„Dokud nebudeme mít příslib ministra Drábka o tom, že se zaměstnanců ve zdravotnictví a sociální sféře netýkají změny v tabulkách nachystané od ledna, tak zůstaneme ve stávkové pohotovosti i nadále,“ doplnila Břeňková.

Pokud by se novinky v tarifních platech dotkly i zdravotních sester, tak by se mohlo stát, že by si místo 25 tisíc hrubého domů na výplatu přinesly jen 15 tisíc korun.

„Zároveň už máme i takové odezvy z akciových společností, že se těší, až se platové podmínky v příspěvkových zdravotnických a sociálních zařízeních zhorší. Nebudou totiž muset zaměstnance přeplácet,“ dodala ještě Břeňková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?