Zlínská a kroměřížská nemocnice mají nové ředitele

26. 6. 2013 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Dvě nemocnice ve Zlínském kraji mají nové ředitele. Krajskou nemocnici T. Bati (KNTB) vede Pavel Calábek a ředitelem Kroměřížské nemocnice, kterou dosud řídil právě Calábek, se stal dosavadní člen jejího představenstva Roman Dostalík.


ČTK o tom informovaly mluvčí obou nemocnic. Obě změny byly avizovány na začátku června poté, co valná hromada zlínské nemocnice zvolila nové představenstvo.

Podle mluvčí Karly Havlíkové představenstvo KNTB navíc zrušilo funkci náměstka pro ekonomiku a provoz a její náplň rozdělilo mezi dva nové posty. Provozně-obchodním náměstkem pak jmenovalo Romana Mádra a ekonomickou náměstkyní Ladislavu Martincovou. Dosavadní ředitel Bohuslav Škubal v nemocnici podle Havlíkové zůstává jako lékař na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

Krajská rada, která je zároveň valnou hromadou nemocnic, odvolala na začátku června z představenstva zlínské nemocnice Danu Barnášovou. Odstoupili také předseda představenstva Zdeněk Adamík a člen představenstva a tehdejší ředitel nemocnice Škubal. Novými členy představenstva se stali Calábek, Marcel Guřan a Roman Kučera. Calábek se stal jeho předsedou a dnes nastoupil i do funkce ředitele.

Podle náměstka hejtmana pro zdravotnictví Lubomíra Nečase (SPOZ) byla příčinou změn nepříznivá ekonomická situace nemocnice a personální neshody v představenstvu. Nečas však uvedl, že se složením nového představenstva nebyl spokojen on ani jeho stranický kolega v krajské radě František Čuba. Hospodaření zlínské nemocnice končí již několik let výraznou ztrátou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?