Zlínská krajská nemocnice má nové představenstvo, ředitel odejde

6. 6. 2013 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Zlínská krajská nemocnice má nové představenstvo, odejde také její ředitel Bohuslav Škubal, kterého nahradí dosavadní ředitel kroměřížské nemocnice Pavel Calábek. ČTK to řekl hejtmanův náměstek Lubomír Nečas (SPOZ). Důvodem změn jsou podle něj i špatné hospodářské výsledky zlínské nemocnice.


Valná hromada nemocnice odvolala v úterý členku představenstva Danu Barnášovou. Odstoupili také předseda představenstva Zdeněk Adamík a člen představenstva Škubal, sdělila ČTK mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Novými členy představenstva zlínské nemocnice se stali Calábek, Marcel Guřan a Roman Kučera. Calábek se na včerejším zasedání představenstva stal jeho předsedou. „Příčinou změn byla nepříznivá ekonomická situace nemocnice a personální neshody v představenstvu,“ uvedl Nečas, který však poznamenal, že se složením nového představenstva nebyl spokojen, stejně jako jeho stranický kolega a člen krajské rady František Čuba.

Hospodaření krajské nemocnice končí již několik let s výraznou ztrátou, loni činila 85 milionů korun. V roce 2011 to bylo 109 milionů korun.

Škubal podle Nečase svou funkci předá během dvou týdnů. „Calábek opustí post ředitele kroměřížské nemocnice, zůstane tam však v představenstvu,“ poznamenal Nečas. Novým ředitelem kroměřížské nemocnice by měl být Roman Dostalík.

Není jisté, zda současný ředitel zlínské nemocnice Škubal zůstane v této nemocnici pracovat. Další změny v představenstvech jiných nemocnic v kraji se podle Nečase zatím nechystají.

Krajská rada letos také zúžila dozorčí rady čtyř krajských nemocnic z 12 na devět členů, oproti dřívějšku v ní již nemají zastoupení členové opozice. Opoziční zastupitelé kvůli tomu nechali svolat mimořádné zastupitelstvo, žádné změny však nedocílili.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?