Zlínský kraj chce pořídit techniku pro záchranáře za 64 mil. Kč

19. 7. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Zlínský kraj chce pořídit novou techniku pro záchranáře téměř za 64 milionů korun. Zdravotnická záchranná služba by měla získat i osm sanitních vozů pro přepravu pacientů s podezřením na vysoce nakažlivé nemoci, sdělila ČTK mluvčí kraje Helena Mráčková.


Záchranáři by měli dostat také čtyři terénní sanitní vozidla, dvě klimatizační jednotky, 28 přístrojů pro nepřímou srdeční masáž a čtyři přístroje pro umělou plicní ventilaci.

„Cílem projektu je pořízení techniky a specifického vybavení pro Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje za účelem zvýšení schopnosti poskytovat přednemocniční neodkladnou péči na území dotčeném mimořádnými událostmi a krizovými situacemi,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák (ČSSD).

Podmínky projektu již schválili krajští radní, kraj by měl uhradit deset procent, zbytek by měla pokrýt evropská a státní dotace.

Radní již dříve schválili i vybavení školicích středisek záchranné služby. Podle hejtmana je jednou z priorit kraje, aby byla záchranná služba co nejlépe vybavena. Kraj v minulých letech investoval také do modernizace a výstavby nových stanovišť záchranky, letos otevřel nové stanoviště v Buchlovicích na Uherskohradišťsku. Staví se také základna v Suché Lozi na Uherskohradišťsku, dokončena by měla být na podzim. Poté bude síť výjezdových stanovišť záchranky v kraji kompletní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?