Do roku 2020 by všechny americké státy mohly zakázat kouření

22. 4. 2011 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Do roku 2020 by všechny americké státy mohly zakázat kouření v restauracích, barech a na pracovišti. Na základě dosavadního tempa přijímání protikuřáckých zákonů to ve čtvrtek předpovědělo americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), z jehož zprávy citovala agentura AP.


V roce 2000 neplatil všeobecný zákaz kouření uvnitř veřejných budov v žádném ze států USA, o deset let později už v 25. Podle Tima McAfeeho z CDC je proto dobře možné, že se během nynější dekády podaří prosadit zákazy kouření uvnitř veřejných budov ve většině amerických států.
Vedle 25 států se všeobecným zákazem platí v dalších deseti částečné zákazy kouření, které neumožňují zapálit si cigaretu buď na pracovišti, nebo v barech, nebo v restauracích. Některé další státy přijaly méně přísné zákony, které například nařizují vytvoření zvláštních kuřáckých zón s oddělenou ventilací.

Pouze sedm amerických států - Indiana, Kentucky, Mississippi, Jižní Karolína, Texas, Západní Virginie a Wyoming - kouření uvnitř veřejných budov nijak neomezuje. Některá města v těchto státech ale přijala své vlastní zákazy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?