Francie pokusně povoluje chemickou kastraci sexuálních deviantů

9. 11. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Francouzský ministr spravedlnosti Dominique Perben pokusně povolil chemickou kastraci sexuálních deviantů. Skupina mužů, kteří experiment dobrovolně podstupují, bude po dobu víc než dvou let brát léky potlačující pohlavní pud. Účinek léků ale nebude nezvratný, takže nepůjde o kastraci definitivní...


PAŘÍŽ - Oznamuje to deník Le Parisien.

S experimentem souhlasilo 48 mužů, kteří byli v minulosti vězněni pro opakované sexuálně motivované trestné činy. Budou jim podávány zvláštní léky, které zabraňují sekreci mužského hormonu testosteronu, jenž působí na pohlavní touhu a na schopnost erekce.

Serge Stoléru z Národního ústavu pro zdraví a lékařský výzkum (INSERM), který experiment provádí, listu řekl, že díky novým lékům lze prakticky zcela zamezit recidivě sexuálně motivovaných trestných činů. Cíl pokusu podle něho je ověřit to s konečnou platností.

Ministr Perben v rozhovoru pro Le Parisien zdůvodnil svůj souhlas s pokusem hrozivě se zvyšujícím počtem lidí, kteří jsou odsouzeni pro sexuálně motivované trestné činy.

Zatímco v roce 1980 tvořili pět procent vězněných, dnes je to 22 procent. Tři čtvrtiny z nich si odpykávají trest za znásilnění nezletilých.

Francie jen v posledních měsících zažila řadu afér tohoto druhu. Stále se vyšetřuje případ Michela Fournireta, který sám přiznává, že ze sexuálních důvodů zavraždil devět žen.

V živé paměti jsou také procesy s pedofily z Outreau v severní a v Agenu v jižní Francii. V prvním z nich bylo kvůli znásilňování dětí odsouzeno deset a ve druhém jedenáct lidí.

V České republice lze sexuální devianty chirurgicky vykastrovat, ale je k tomu nutný jejich souhlas.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?