Jediný nizozemský distributor konopí očekává růst zisku

16. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Omega Pharma, exkluzivní nizozemský distributor konopí do lékáren, očekává v tomto i v příštím roce růst zisku. Omega Pharma zároveň uvedla, že se jí strategie být hlavním evropským distributorem konopí vyplácí...


BRUSEL -

Firma se prostřednictvím akvizice stala předním distributorem léku také v Belgii. Evropská expanze se pro Omega Pharmu stala základem strategie, společnost je aktivní ve Francii, Španělsku, Německu a dalších státech.

V tomto roce očekává Omega Pharma tržby 733 milionů eur a zisk 2,75 eura na akcii. V minulém roce firma vytvořila tržby 593 milionů a vydělala na akcii 2,31 eura. V roce 2004 by mohla Omega Pharma utržit 800 milionů eur a vydělat 2,96 eura na akcii.

Omega Pharma byla kdysi stoupající hvězdou mezi předními tituly belgického akciového trhu. Na konci minulého roku ji přízeň investorů opustila poté, co firma opakovaně varovala před klesajícími výsledky. Nyní se emise společnosti na výsluní vrací. Zprávu o vlivu konopí na výsledky zveřejnila Omega Pharma

po závěru burzovní seance.

V první polovině tohoto roku Omega Pharma zvýšila zisk na 1,25 eura na akcii z 1,13 eura za první pololetí minulého roku. Analytici očekávali zisk mírně nižší, připomněla agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?