Jste jako okupanti v roce 1968, vzkázal odborář českým lékařům

6. 12. 2011 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Pomoc tří desítek českých vojenských lékařů, kteří na Slovensku dočasně nahradili stávkující doktory, je tamním lékařským odborářům trnem v oku.


Jejich šéf Marian Kollár dokonce situaci přirovnal k okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy. „Po roce 1968 tu zase máme stav, kdy na Slovensko přišla cizí vojska, to není normální,” řekl v diskusním pořadu televize Markíza.

Čeští lékaři komentují své působení opatrně. „Pouze plním svou vojenskou povinnost,” řekl deníku Nový Čas anesteziolog Jozef Baroš, který pracuje v Bratislavě.

Další jeho kolegové působí v nemocnicích v Nitře, Žilině a Ružomberoku. Někteří tvrdí, že příliš vytížení nejsou. „Zatím jsem neměla žádnou práci, na rozdíl od kolegů na noční službě,” citovala agentura TASR Zuzanu Tatičkovou, která pracuje na klinice anesteziologie a intenzivní medicíny v Nitře.

Čeští lékaři na Slovensku zřejmě zůstanou ještě několik dní navzdory nedávné dohodě nespokojených lékařů s vládou. Odbory totiž chtějí nové pracovní smlouvy ještě přezkoumat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?