Kalifornské nemocnice dostaly pokuty za špatnou léčbu

20. 8. 2008 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Celkem osmnáct kalifornských nemocnic bude muset zaplatit pokuty ve výši desítek tisíc dolarů kvůli nekvalitní léčbě. Úřady totiž při kontrole ve zdravotnických zařízeních zjistily celou řadu pochybení, z nichž některá vedla i ke smrti pacientů. Konkrétně kontrola odhalila, že pacienti trpěli například kvůli nesprávně zavedeným katetrům...


vypnutému dýchacímu přístroji či chirurgickým nástrojům, které lékaři po operaci zapomněli vyndat z těla, uvedla agentura AP.

Pokuty byly uděleny na základě výsledků šetření provedeného kalifornskými zdravotními úřady a léčebná zařízení musí zaplatit 25.000 dolarů (asi 411.000 Kč) za každý prohřešek. Oficiální zpráva zmiňuje případ nemocnice La Mesa, jejíž zaměstnanec zapomněl zapnout pacientovi při převozu dýchací přístroj. Jiný pacient zemřel v Los Alamitos, když spadl z vozíku, k němuž nebyl připoutaný, a v nemocnici Santa Ana se personálu podařilo pacienta předávkovat.

V San Pablo zase sestra špatně zavedla katetr neboli cévku do krční žíly, takže se do ní pacientovi dostala vzduchová bublinka a způsobila embolii, jíž podlehl. V jiných případech museli pacienti nechtěně podstoupit další operace, aby jim z těla byly odstraněny zapomenuté chirurgické nástroje a tampony. Někteří také díky nesprávně odměřené anestezii při operacích nabyli vědomí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?