Mise v Jordánsku. Za dva dny 12 operací

6. 12. 2016 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Mise v jordánském hlavním městě Ammánu je opět zaměřena na léčbu zraněných z války v Sýrii a syrských utečenců. Mise českých lékařů v Jordánsku jsou součástí humanitárního programu české vlády Medevac.


Ortopedi mají po druhém dni za sebou 12 operací dětí i dospělých (totální endoprotézy kolen a kyčlí, deformace kolen a chodidel) a oční tým má za sebou po třech dnech 27 operací šedého zákalu (katarakta).

Tým, který bude až do konce týdne v Jordánsku operovat je tvořen ortopedy prof. MUDr. Jiřím Chomiakem ,CSc. a MUDr. Monikou Frydrychovou, očním lékařem MUDr. Jindřichem Plesníkem a anestezioložkou MUDr. Márií Touficovou. Pomáhají jim také dvě sestry - Dana Kafková z ortopedie a Renata Pacovská z očního oddělení.

Mise v jordánském hlavním městě Ammánu je opět zaměřena na léčbu zraněných z války v Sýrii a syrských utečenců z utečeneckých táborů. Všechny mise českých lékařů v Jordánsku jsou součástí humanitárního programu české vlády Medevac, v jehož rámci se již dostalo péče několika set pacientů, hlavně dětí. V tomto roce jde už o čtvrtou misi lékařů z Nemocnice Na Bulovce, vloni proběhly dvě a první se uskutečnila na konci roku 2014.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?