Podle nové studie stoupá počet sebevražd veteránů armády USA

4. 2. 2013 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Sebevraždou končí vlastní život víc amerických vojenských veteránů, než se dosud předpokládalo. Zatím nejrozsáhlejší studie zjistila, že denně spáchá sebevraždu 22 bývalých příslušníků armády, tedy průměrně jeden za každých 65 minut, napsala agentura Reuters.


Studie, kterou v pátek zveřejnilo ministerstvo pro záležitosti veteránů, shromáždila údaje o sebevraždách v letech 1999 až 2010 a porovnala je s předchozími, méně přesnými odhady, které uváděly průměrně 18 sebevražd vojenských veteránů v USA denně. Více než 69 procent sebevražd páchali lidé starší 50 let.

„Tyto údaje poskytují úplnější, přesnější a bohužel i mnohem znepokojivější obrázek počtu sebevražd vojenských veteránů,“ řekla demokratická senátorka Patty Murrayová, která se snaží prosadit zákon o posílení péče o duševní zdraví veteránů.

Tato zpráva následovala dva týdny poté, co americká armáda přiznala, že počet sebevražd v loňském roce dosáhl rekordní výše. Překročil i počet vojáků zabitých v akci - v aktivní službě se v roce 2012 zabilo vlastní rukou 349 vojáků, tedy téměř jeden denně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?