SARS: V Malajsii jednají zástupci asijských zemí a Kanady

25. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V Malajsii se dnes scházejí k jednání o kritické situaci kolem SARS čelní zdravotní představitelé z asijských zemí. Mají se dohodnout na konkrétních opatření, jak zpomalit šíření smrtícího viru...


Jednání se zúčastní také Kanada – jediná neasijská země, kde si SARS vyžádal oběti na životech. Cílem schůzky je především koordinovat zdroje informací o vývoji nákazy.

Čína se chce polepšit

Právě z nedostatečného informování veřejnosti o vývoji nemoci byla v posledních dnech kritizovaná Čína.


Aktuální zpravodajství o SARS - ZDE

Počet skutečných případů nákazy byl totiž podstatně vyšší než oficiální údaje. Čínské ministerstvo zdravotnictví nyní nařídilo všem zdravotnickým institucím povinnost podávat každý den zprávu o aktuálním počtu nakažených virem SARS.

SARS - POSLEDNÍ ZPRÁVY

První dvě oběti epidemie a další dva nakažené oznámily dnes Filipíny. Chorobě zde podlehla zdravotní sestra, která se vrátila z kanadského Toronta. Poté zemřel s pravděpodobnými příznaky SARS i její otec, jenž trpěl rakovinou. Stovky lidí z rodné vesnice obětí byly dány do karantény.

Pět nových obětí SARS a 180 nových případů zaznamenala od čtvrtka nejhůře postižená země Čína. Počet úmrtí na epidemii tak v zemi dosáhl 115, zaznamenaných případů již je 2601.

www.Zdravi.Euro.cz, 25.4. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?