Slovensko: Vláda přidala učitelům i lékařům, ti však zůstávají opatrní

10. 5. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Slovenská vláda včera schválila zvýšení mezd nespokojeným zdravotníkům a učitelům, kteří kvůli své těžké ekonomické situaci hrozili stávkou... Zdravotníci mohou zvýšení mezd v rozmezí od 20 do 45 procent očekávat na výplatních páskách od června...


BRATISLAVA - Slovenská vláda včera schválila zvýšení mezd nespokojeným zdravotníkům a učitelům, kteří kvůli své těžké ekonomické situaci hrozili stávkou.

Asi pět stovek zdravotníků také během jednání kabinetu pochodovalo pod okny ministerstva zdravotnictví a chtělo dokázat, že to se zamýšlenými protesty myslí vážně. Ministři zdravotnictví a školství Roman Kováč a Milan Ftáčnik však doufají, že se vládě jejím včerejším krokem podařilo hrozbu stávky odvrátit.

Zdravotníci mohou zvýšení mezd v rozmezí od 20 do 45 procent očekávat na výplatních páskách od června. Platy učitelů porostou postupně.

I když resortní ministři doufají, že zdravotníci i pedagogové od hrozeb stávek upustí, lékaři i učitelé nechávají zvednutý prst. „Nemyslíme si, že ministr Roman Kováč vždy bojuje za svůj resort tak dokonale jak by měl. Pacienti jsou již několik let ohroženi nejenom kvůli našim nízkým platům, ale také kvůli špatnému financování nemocnic,“ stěžovali si včera před budovou ministerstva zdravotnictví nespokojení lékaři.

ima, kj, mik, Severočeské noviny, 10.5.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?