Těžce nemocní po Katrině asi dostali smrtící injekce

24. 2. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V chaotických dnech po hurikánu Katrina loni v září provedl zdravotnický personál jedné z nemocnic v New Orleansu eutanazii skupině těžce nemocných pacientů. Vyplývá to ze soudních dokumentů...


k nimž získala přístup veřejnoprávní rozhlasová stanice NPR.

„Vedení jim řeklo, že evakuační plán pro sedmé patro je nenechat žádné žijící pacienty a dát jim smrtící dávky,“ uvedla stanice NPR po seznámení s výpověďmi vyšetřovateli. Sedmé patro nemocnice Memorial Medical Center, kde se měla eutanazie odehrát, měla pronajaté jiná zdravotnická společnost, LifeCare Hospitals.

Budova se v té době ocitla bez proudu, bez fungujícího odpadu a pronikali do ní zloději, kteří drancovali zařízení. NPR naznačila, že personál se chtěl pacientů zbavit, aby mohl sám uniknout do bezpečí.

Poprvé usmrcení pacienta přiznal britskému listu The Mail on Sunday nejmenovaný lékař loni v září s tím, že je nechtěl ponechat napospas lupičům. O měsíc později jiný CNN řekl, že o takovém plánu cosi zaslechl.

Bílý dům chce dát Pentagonu větší roli při katastrofách

Americká vláda by měla posílit úlohu armády při zvládání přírodních katastrof, jakou byl hurikán Katrina. Vyplývá to ze včerejší zprávy Bílého domu, která nabízí 125 doporučení pro zlepšení práce záchranářských organizací.

Podle ní by Pentagon a ministerstvo vnitřní bezpečnosti měly záchranné práce lépe koordinovat, uvádí se ve zprávě, kterou vypracovala poradkyně prezidenta Bushe pro vnitřní bezpečnost Frances Townsendová.

Bush a jeho vláda byli kritizováni za pomalou a nedostatečnou reakci na Katrinu po protržení hrází, které vedlo k zaplavení New Orleansu. Na pobřeží Mexického zálivu zahynulo asi 1300 lidí a statisíce musely uprchnout ze svých domovů.

Právo

Reakce čtenářů Zdraví.Euro.cz

Jiří Antonín Votýpka

Dovoluji si reagovat při každé příležitosti, kdy jeden člověk rozhoduje o životě člověka druhého. Příliš lidské nabuřelosti, která mnohdy jen kryje obecně rozšířenou lidskou agresivitu,to je dnešní profil i mnoha lékařů a zdravotníků.

Jak je experimentálně prokázáno je agresivita pro člověka základní vlastností a nelze se vymlouvat na genetickou, etnickou nebo jinou skupinovou uniformitu. Je tedy nutné, jak na to přišli již dávno naši předkové vést člověka od nejútlejšího věku výchovou, vírou a vzděláním k úctě k člověku i ke všemu živému. Jiné cesty není.

A tam, kde se to nepodařilo zůstává jen jedinný způsob chemicky,nebo fyzikálně zničit centra agresivity v mozku. To že je to možné se již v odborných kruzích ví od šedesátých let,kdy se prováděly i na lidech pokusy tohoto druhu pro vojenské účely.I ve vás všech, kteří čtete tyto řádky je agresivita, prosím za Vás i jiné nezapomínejte: výchova, víra a vzdělání a pak i těžce nemocní budou lidé. Váš já. (omlouvám se za sloh i překlepy, případně chyby)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?