V indické nemocnici zemřely rodičky po kontaminované injekci

27. 2. 2011 8:54
přidejte názor
Autor: Redakce
Dvanáct těhotných žen zemřelo během deseti dnů ve veřejné nemocnici v západní Indii. Dalších pět je v kritickém stavu.


Místní tisk informoval, že na vině je zřejmě substance, která jim byla podána injekčně a pravděpodobně byla kontaminovaná.

První rodička zemřela před téměř dvěma týdny v nemocnici v Džodhpuru v západním státě Rádžasthán. „Bylo zapotřebí 12 úmrtí, aby se vládní zdravotní orgány probudily,“ napsal The Indian Express.

„Všechny ženy zemřely na těžké krvácení a myslíme, že to mohlo být v důsledku infekce, která jim byla předána intravenózní injekcí,“ citoval list ředitele nemocnice.

Policie již vyšetřuje místní firmu, která podezřelou substanci nemocnici dodávala. Vyšetřován je rovněž indický výrobce. Zároveň probíhá kontrola veškerých skladových zásob.

Zdravotní systém v Indii je dvoustupňový - na jedné straně jsou veřejné nemocnice, jejichž vybavenost je limitovaná a nepříliš dobrá. Na druhé jsou soukromá lékařská zařízení s nejmodernějším vybavením, kam dochází indická elita i občané ze západních zemí, kterým se tu dostane špičkové péče za umírněné ceny.

Loni v červenci média informovala, že za předchozích šest měsíců bylo ve stejné nemocnici v Džodhpuru při krevní transfuzi nejméně osm dětí nakaženo virem HIV, způsobujícím AIDS. Dalších 43 dětí se nakazilo žloutenkou typu C.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?