Vatikánská dětská nemocnice může naplno využívat papežův heliport

26. 9. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Vatikán už naplno zpřístupnil dětské nemocnici Bambino Gesu heliport, který používá papež František. Nemocnice jej bude využívat hlavně v naléhavých případech, kdy na rychlosti přepravy zraněných nebo orgánů k transplantaci závisí lidský život.


V praxi přistávají pohotovostní helikoptéry ve Vatikánských zahradách už několik měsíců, až teď ale byla podepsána příslušná dohoda s italským úřadem civilního letectví, která tyto mimořádné lety reguluje. Počítá se i s tím, že vatikánský heliport bude přizpůsoben italským standardům, sdělil Vatikánský rozhlas.

Nemocnice Bambino Gesu, největší zařízení svého druhu v Evropě, které je v majetku Svatého stolce, tak výrazně šetří čas při přepravních operacích a přispívá k záchraně dětských životů.

S návrhem využít přistávací plochu pro vrtulníky údajně přišel šéf papežovy ochranky Domenico Giani. Ten osobně asistuje Františkovi v kontaktu s větším počtem lidí a drží například miminka, aby je mohl papež políbit nebo pohladit.

František využívá heliport jen minimálně, na rozdíl od svého předchůdce Benedikta XVI. Ten často opouštěl na palubě vrtulníku Vatikán, aby se mohl uchýlit do letního sídla papežů v Castel Gandolfo, asi 30 kilometrů jihovýchodně od Říma.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?