Fresenius koupí za dvě miliardy USD americkou NxStage

8. 8. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Německá zdravotnická skupina Fresenius Medical Care (FMC) koupí americkou zdravotnickou firmu NxStage Medical, která vyrábí přístroje pro domácí dialýzu, za zhruba dvě miliardy USD (44,3 miliardy Kč).


Fresenius je největším světovým poskytovatelem produktů a služeb pro dialýzu a akvizice má firmě pomoci stát se jedničkou také v oblasti domácí dialýzy.

FMC nabídla za jednu akcii NxStage 30 dolarů. To představuje zisk 22 procent ve srovnání s průměrnou cenou akcií firmy za posledních 90 dní. Dohodu již schválila správní rada NxStage.

Příjmy NxStage loni činily 366 milionů USD. Čistá ztráta firmy se pak snížila na pět milionů dolarů z 15 milionů USD předloni. Firma byla založena v roce 1998 a má 3400 zaměstnanců.

Firma FMC podle svého prohlášení počítá s tím, že akvizice zvýší její zisk do tří let od ukončení transakce, které očekává v roce 2018. Úspory z převzetí mají do tří až pěti let činit 80 až 100 milionů USD ročně, napsala agentura Reuters.

Fresenius je předním dodavatelem přístrojového a materiálového vybavení pro dialýzu, transfúzní a infúzní techniky a významným provozovatelem dialyzačních středisek v řadě zemí světa, včetně Česka. Loni v září Fresenius podnikl své dosud rekordní převzetí, když za 5,8 miliardy eur (151,6 miliardy Kč) koupil největší španělskou síť soukromých nemocnic Quirónsalud. Fresenius si touto akvizicí upevnil pozici největšího soukromého provozovatele nemocnic v Evropě.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?