Brno opraví polikliniku v Zahradníkově ulici za 360 milionů

13. 6. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Zhruba 360 milionů korun bude stát kompletní rekonstrukce polikliniky v Zahradníkově ulici v Brně, jejíž první fáze začne v létě. Horní budova při ní dostane novou fasádu a nová okna za více než 20 milionů korun.


Vypracování podkladů pro další úpravy potrvá několik let, řekl novinářům náměstek brněnského primátora Robert Kotzian (ODS).

Rekonstrukci národní kulturní památky schválili brněnští radní, v úterý o ní bude ještě hlasovat zastupitelstvo. Poliklinika se skládá ze dvou budov. „V minulosti jsme uvažovali o prodeji spodní části s tím, že bychom veškerou péči přesunuli do horní budovy. Od tohoto záměru jsme ale pro komplikovanost upustili a raději opravíme oba pavilony,“ uvedl Kotzian.

Úvodní práce začnou v létě a potrvají zhruba půl roku. „Za 20 milionů opravíme fasádu a okna v horní budově. Je znatelně zanedbaná, ale průzkum ukázal, že nemá žádnou zásadní závadu,“ řekl Kotzian.

Radní vybírali ze dvou variant oprav. Jedna počítala s rozdělením části pro dospělé ve spodním objektu a pro děti v horním, druhá varianta navrhovala namíchání služeb pro mládež i dospělé v obou budovách. „Zvolili jsme první variantu, která oddělí potřeby dětí a dospělých,“ poznamenal Kotzian.

Náklady na celkovou rekonstrukci obou objektů se pohybují kolem 360 milionů korun. Podle Kotziana však ještě potrvá, než všechny práce skončí. „Dlouho potrvá vypracování projektu na další opravy a vyřízení všech potřebných náležitostí. Myslím, že další práce začnou až tak za pět let a skončí za další dva tři roky,“ odhadl Kotzian.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?