Kardiologie karlovarské nemocnice je v novém a s větší kapacitou

24. 5. 2017 7:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Lůžkové oddělení kardiologie karlovarské nemocnice má nové prostory. Nové působiště nabídne pro pacienty i personál lepší prostředí a umožní i rozšíření kapacity oddělení ze současných 15 lůžek na 21, případně i 24 lůžek.


Rozšíření lůžek ale bude možné, až se zlepší personální situace, hlavně u sester. Při představení nového oddělení to řekl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März. „My jsme už před časem řešili s firmou Fresenius, která provozuje dialýzu, její přestěhování do jiné budovy v areálu, a tím se nám uvolnila část prostor vedle kardiologie. Plán kardiologii rozšířit a zmodernizovat tu byl už delší dobu, realizuje se teď. Podstatné je, že se patro logicky ucelí, oddělí se administrativní a ambulantní část od lůžkové,“ popsal März.

Jak uvedl krajský radní pro zdravotnictví Jan Bureš (ODS), přestavba poskytne pacientům více soukromí ve dvoulůžkových pokojích. Bohužel ale nebylo technicky možné vybudovat v každém pokoji sociální zařízení, jak už bývá na nových odděleních obvyklé. „Budova původně měla sloužit jako administrativní objekt a stavebně by bylo velmi náročné ji přestavět, aby mohly být toalety na každém pokoji. Do budoucna se ale plánuje stavba nového pavilonu G, kam by se měla přestěhovat některá oddělení a tato budova by pak sloužila pro administrativu nemocnice,“ popsal Bureš.

Nové kardiologické oddělení stálo 3,3 milionu korun bez DPH, nemocnice nad to ještě pořídila nový nábytek. Přestavba trvala čtyři měsíce a pacienti se do nových prostor přestěhují 1. června.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?