2. LF UK rozšiřuje ošetřovatelské obory

9. 4. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy oznámila rozšíření akreditace bakalářského studijního programu Ošetřovatelství o studijní obor všeobecná sestra s rozšířenou výukou v pediatrickém ošetřovatelství.


Akreditace byla udělena dne 9. 12. 2008 na základě rozhodnutí akreditační komise MŠMT č. j. 24 986/2008-30/1.

Studijní program je připraven v souladu s požadavky MŠMT a MZČR. Pokud absolvent bude chtít vykonávat povolání dětské sestry, musí po ukončení studia složit atestační zkoušku pro výkon povolání dětské sestry. Složení atestační zkoušky je podmíněno doplněním praxe na pediatrických pracovištích. Studium v tomto oboru umožňuje výrazné zkrácení přípravy na dobu asi 2-3 měsíců po ukončení studia nově koncipovaného oboru pro výkon povolání dětská sestra. Běžně je studium pro kvalifikaci dětské sestry rozvrženo na dobu 36 měsíců po absolvování získání kvalifikace pro výkon povolání všeobecné sestry. Tento systém výuky umožňuje studentům v průběhu nově koncipovaného studijního oboru zároveň se připravovat pro výkon povolání jak všeobecné, tak i dětské sestry.

Studijní obor všeobecná sestra s rozšířenou výukou v pediatrickém ošetřovatelství je v základních klinických předmětech rozšířen o část pediatrickou, je také doplněn předměty výhradně pediatrickými. Stěžejní pediatrická část vzdělání je ve volitelných předmětech. Studium je prezenční, tříleté, přihlášky je nutno zaslat na adresu 2. LF UK do 15. 5. 2009. Přijímací řízení probíhá podle pokynů studijního oddělení 2. LF UK (www.lf.2.cuni.cz). Předpokládané zahájení výuky je plánováno na akademický rok 2009/2010.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?