Adresář má Němcům pomoci najít zubního lékaře v Česku

8. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Němci prý mají enormní zájem o služby českých a polských zubních lékařů a plastických chirurgů. Wiesbadenský nakladatel Wilfried Laurig se obává, že po vstupu Česka do EU dojde k úbytku klientů. Hodlá proto vydat příručku s adresami českých a polských specialistů...


BERLÍN -

„Mnoho lidí hledá adresy plastických chirurgů a zubařů v Polsku z jednoduchého důvodu - jsou mnohem levnější,“ řekl Laurig. „Poptávka je stálá, lidé skutečně hledají, a tak jsme si řekli - vydáme příručku, v níž budou adresy lékařů a informace, na jakou oblast se specializují. Zubní operace, zvětšování a zmenšování ňader a takové věci,“ vysvětlil nakladatel.

Knihu chce prodávat ve všech nádražních knihkupectvích v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku. Publikace vyjde v nákladu 250 tisíc kusů a nebojí se, že zůstane na pultech knihkupců ležet.

Laurig ale adresy ordinací českých a polských lékařů ještě zdaleka nemá pohromadě. Chce proto, aby se zájemci obraceli na jeho wiesbadenskou adresu Teplitzstrasse 16. Doufá, že do května dá dohromady 150 až 200 adres lékařů z obou přistupujících zemí hraničících s Německem.

Hledá přitom nejen lékaře z pohraničí, ale i z vnitrozemí Česka a Polska, nejlépe takové, kteří mluví německy. „Třeba v Praze je hodně zubařů. Lidé mohou přijet, zároveň si tam užijí dovolenou a nechají si provést zdravotní zákrok,“ míní.

Lékaři v německém pohraničí se ale úbytku klientů kvůli rozšíření EU nebojí. Poukazují na to, že jednotlivci se už nyní občas občas vypraví k levnějšímu polskému či českému lékaři. Nevidí důvod, proč by mělo rozšíření EU tento jev převést do masového měřítka.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?