Akreditace – cesta k dalšímu rozvoji zdravotnických laboratoří.

15. 5. 2009 11:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Český institut pro akreditaci, o.p.s. organizuje seminář s názvem Akreditace – cesta k dalšímu rozvoji zdravotnických laboratoří. Pro velký zájem si Vás dovolujeme pozvat na druhý termín tohoto semináře dne 16.6.2009 v Kongresovém sále hotelu Olšanka, Táboritská ulice 23, Praha 3.


Cílem tohoto semináře je předat informace o významu a přínosech akreditace ČIA, o způsobu zavádění systému managementu kvality v souladu s požadavky normy ISO 15189 do laboratorní praxe a průběhu akreditačního procesu. O osobní zkušenosti s procesem akreditace se s účastníky semináře podělí zástupci z akreditovaných laboratoří.

Akreditace prováděná Českým institutem pro akreditaci (ČIA) je způsob prokázání odborné způsobilosti zdravotnických laboratoří k poskytování kvalitních a bezpečných služeb. Akreditace je způsobem zvýšení důvěry v poskytované laboratorní služby a zároveň je jednou z možností jak prokázat plátcům kvalitu poskytované péče. ČIA provádí akreditaci podle mezinárodně platných norem a je součástí mezinárodně uznávaného systému.

Akreditace ČIA má dlouhou tradici, je založena na nezávislosti, nestrannosti, odborné kompetenci a v oblasti klinických laboratoří i na úzké spolupráci s jednotlivými odbornými společnostmi ČLS JEP. V programu semináře je také vytvořen prostor pro dotazy a konzultace, které budou posuzovatelé ČIA připraveni individuálně poskytovat. Věříme, že získané informace pomohou organizacím při rozhodování jakou cestu prověření svého systému zvolí.

Více informací o semináři získáte na www.cai.cz v sekci semináře.

Autor: Ing. Petr Zdílna, garant rozvoje akreditace, Český institut pro akreditaci, o.p.s.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?