Arrow chce sterilizovat své výrobky v Hradci

25. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Jediný závod korporace Arrow International Inc. v Evropě se sídlem v Hradci Králové, která se specializuje na výrobu zdravotnické techniky pro diagnózu a léčení srdečních chorob a sloužící pro kritickou péči o pacienty, rozšiřuje výrobu. "Většinu výroby transportujeme do USA, kde výrobky kompletují. Záměrem majitelů je však veškeré výrobky pro Evropu finalizovat v Hradci Králové...


Hradec Králové - Jediný závod korporace Arrow International Inc. v Evropě se sídlem v Hradci Králové, která se specializuje na výrobu zdravotnické techniky pro diagnózu a léčení srdečních chorob a sloužící pro kritickou péči o pacienty, rozšiřuje výrobu.

V listopadu by měl být na křižovatce „Bláhovka“ v Kuklenách zkolaudován nový provoz. „Nyní zde vyrábíme jen část sortimentu finálních výrobků, který lékaři používají při diagnostických či chirurgických zákrocích. Většinu výroby však transportujeme do USA, kde výrobky kompletují. Záměrem majitelů je však veškeré výrobky pro Evropu finalizovat v Hradci Králové,“ řekl ředitel závodu Otakar Hons. Firma, která má obrat půl miliardy ročně, si od nové továrny slibuje snížení výdajů, mimo jiné za transport zboží do Holandska, kde zboží prochází sterilizací.

„Především se však zkrátí a urychlí cesta od výroby k pacientům,“ řekl ředitel. Dodal, že investice do objektu včetně vybavenosti a parkoviště se 128 místy se v horizontu pěti let odhaduje na 450 miliónů Kč.

S rozšířením výroby souvisí i zvýšení počtu zaměstnanců. Současný stav 600 by se v příštím roce měl rozrůst o sto lidí. Hons přiznal, že závod má zájem o operátory, ale především o seřizovače a nástrojaře. Vedení pro své zaměstnance připravuje i další změnu. Rekonstrukcí a rozšířením totiž do konce roku projde také tamní jídelna.

(raš), Hradecké noviny, 25.9.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?