Aš se peněz nedočkala

6. 12. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Německý Cosmospital nezaplatil ve smluveném termínu první splátku za areál bývalé ašské nemocnice. Zástupce této společnosti R. Linn zpoždění omlouvá opatrností...


Aš - amerických investorů v souvislosti se zářijovými útoky na USA.

„Pochybuji, zda Linn za nemocnici zaplatí,“ uvedl místostarosta Aše Jiří Knedlík. Pokud k prodeji nedojde, není jasné, jak město opuštěný areál využije. Nejpravděpodobnější je zřízení domu s pečovatelskou službou.

Situaci by měla vyjasnit dnešní Linnova návštěva v Aši. Cosmospital nyní platí ostrahu areálu a dvacetitisícový měsíční pronájem.

„Linn mě ubezpečil, že nemocnici chce v každém případě převzít, požádal však o odklad pětimilionové první splátky do Vánoc,“

řekl Knedlík. Celkem má Cosmospital za areál zaplatit 15 milionů.

Cosmospital před časem přesvědčil ašské zastupitele nabídkou vybudovat v objektech nemocnice špičkovou kliniku při současném poskytování zdravotní péče pro obyvatele Ašska. Podle neoficiálních informací zatím Linn neprojevil téměř žádnou aktivitu, a jeho firma tedy potřebnou registraci v ČR, aby mohla zdravotnické zařízení provozovat, nemá. Nedávno avizované otevření ortopedie do konce roku se podle Knedlíka jeví jako nereálné.

MICHAL HOUDEK, Plzeňský deník, 6.12.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?