Aš znovu nabízí nemocnici, tentokrát už bez podmínek

17. 6. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Po neúspěšném výběrovém řízení na prodej areálu zrušené nemocnice se ašští zastupitelé rozhodli slevit ze svých původních požadavků. Přesto se do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil. "Po uzávěrce soutěže nás kontaktovala...


Aš - společnost Carvac, která provozuje v Chebu a v Aši léčebny dlouhodobě nemocných. Nabídla nám, že areál koupí za 12 milionů, které bude splácet po dobu osmi let,“ uvedl starosta.

Radnice nyní zveřejní záměr prodeje bez jakýchkoliv podmínek. Ještě do konce června starosta svolá mimořádné jednání zastupitelů, kteří rozhodnou, zda nemocnici Carvacu prodají. Není ale zcela vyloučeno, že dají přednost jinému zájemci, pokud ve stanovené lhůtě 15 dnů nabídne městu výhodnější podmínky.

Carvac chce podle Blažka v areálu zrušeného zdravotnického zařízení provozovat lůžka následné péče a dům s pečovatelskou službou.

„Cítím jako svůj osobní dluh, že se nám dosud nepodařilo najít nového provozovatele,“ přiznal starosta. „Po neúspěšném výběrovém řízení jsme v radě zvažovali i pronájem objektů, částečné či úplné využití pro potřeby města nebo rozprodání jednotlivých objektů. Další variantou bylo i snížení ceny,“ konstatoval Blažek.

MICHAL HOUDEK, Plzeňský deník, 15.6.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?