Auditoři prověří protikorupční opatření kraje a práci úředníků

6. 3. 2009 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Hospodaření Jihomoravského kraje za uplynulá dvě volební období se stane předmětem dvou auditů, které chystá hejtman Michal Hašek. Prvním chce prověřit krajská protikorupční opatření a druhým efektivitu práce úředníků...


„Uskutečnění obou kontrolních opatření bylo jednou z podmínek vzniku krajské koalice. A rada je také jednohlasně schválila,“ uvedl Hašek. Podle něj musí kraj pečovat o zachování a rozvoj vlastního majetku. „Nechceme audity naznačovat, že se něco nekalého skutečně dělo. Jen plníme předvolební sliby,“ upozornil Hašek.

Audit protikorupčních opatření kraje zkontroluje především investice do zdravotnictví, životního prostředí a dopravy. Jako příklad investic, které auditoři prověří, uvedl Hašek modernizaci znojemské nemocnice či projekt Čistá Svratka, který zahrnuje například vyčištění Brněnské přehrady.

Druhý audit se zaměří na zjištění skutečného vytížení krajských zaměstnanců a hledání personálních rezerv. „Může se dotknout i organizací zřizovaných krajem,“ doplnil hejtman.

Obě prověrky má vypracovat nezávislá firma, která vyhraje výběrové řízení. Jejich předběžné výsledky by podle Haška mohl kraj znát a zveřejnit koncem prvního pololetí tohoto roku.

Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?