Belgické lékárny prodávají test na drogy

9. 1. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Belgičtí rodiče, kteří mají podezření, že se jejich potomek zapletl s drogami, si nyní mohou své obavy potvrdit - anebo také vyvrátit. V místních lékárnách je totiž volně k prodeji Dipro Panel Test...


BRUSEL - který na základě rozboru moči zjistí, zda testovaná osoba užívala kokain, marihuanu, morfin, amfetamin nebo metamfetamin.

Šest minut po použití testovacího lístku, který má pro každou zjišťovanou látku zvláštní políčko, by mělo být jasné, zda organismus s některou z drog přišel do styku nebo ne, napsal deník La Derniere Heure.

Na trhu existuje vícero testů, které z moči zjišťují přítomnost drog, jde ale většinou o výrobky pro využití ve zdravotnických zařízeních, které vyžadují dozor lékaře. Sám test Dipro byl původně určen pro dopravní policii, která ho využívala ke kontrole řidičů.

Test Dipro stojí šest eur (asi 180 korun) - pokud se ovšem zájemce spokojí jen se zkouškou na THC, neboli tetrahydroxycannabinol, což je látka obsažená v marihuaně. Test, který zjistí i přítomnost dalších látek, přijde na 27 eur, tedy přibližně na 810 korun.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?