Bendl: Rath se na mě snaží přehodit své problémy s Bušinou

17. 7. 2009 8:37
přidejte názor
Autor: Redakce
Místopředseda ODS a bývalý hejtman Petr Bendl včera odmítl tvrzení svého nástupce ve funkci Davida Ratha (ČSSD), že v minulosti spolupracoval s Filipem Bušinou, kterého nyní policie vyšetřuje kvůli stamiliónovým daňovým únikům. Bušina se stal investičním náměstkem středočeských nemocnic právě za Ratha, kterému také radil...


„S Filipem Bušinou jsem nikdy nespolupracoval, na rozdíl od pana Ratha, který s ním měl smlouvu o poradenství a udělal z něj investičního náměstka. Pan hejtman se na mě snaží problémy, které on má, tímto způsobem přehodit a bagatelizovat. Nikdy jsem nepopíral, že toho člověka znám, ale nikdy jsem s ním nespolupracoval,“ řekl včera Právu Bendl.

Kraj v době, kdy ho vedl Bendl, prý žádnou smlouvu s Bušinou neměl. „Člověk by se musel jenom pousmát tomu, když si představí, že já bych snad mohl dodávat Rathovi jeho nejbližší spolupracovníky,“ uvedl Bendl a dodal: „On vyházel skoro stovku lidí z celého krajského úřadu jenom proto, že spolupracovali se mnou.“

HN včera uvedly, že Bušina se pohyboval kolem zakázek pro středočeské nemocnice už za Bendlova panování. O tom, že je ve styku s tehdejšími řediteli některých středočeských nemocnic, v té době prý Bendl nevěděl.

„On vždycky vystupoval jako zástupce ČSSD. Nevěděl jsem o tom,“ sdělil Bendl.

Bušina kvůli své kauze členství v ČSSD přerušil, ze stejného důvodu skončil také jako investiční náměstek.

Rath uvedl, že Bušina pro něj sháněl informace z prostředí středočeských nemocnic v době, kdy byl Bendl hejtmanem. „V té době nás obviňovali, jak tunelujeme středočeské nemocnice. Takže mě nepřekvapuje, že se snažil tímto způsobem zjišťovat, co se děje,“ reagoval na to Bendl.

Jiří Ovčáček, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?