Benefiční aukce Art for Life vynesla téměř 160.000 korun

25. 11. 2011 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce
Na podporu boje proti AIDS a šíření viru HIV dnes večer organizátoři benefiční aukce Art for Life vybrali téměř 160.000 korun. Nového majitele nenašly jen čtyři položky z aukčního seznamu, který čítal 41 děl. V nabídce byla například grafika od výtvarníka Michaela Rittsteina či fotografie od Václava Chocholy.


„Aukce se účastnila asi dvacítka dražitelů. Nejdražším vydraženým dílem byla fotografie jednoho z členů týmu Art for Life od Josefa Čechoty nazvaná Únik. Vydražila se za 15.000 korun, přičemž její vyvolávací cena byla jen 900 korun,“ řekl ČTK Lukáš Sapík z občanského sdružení Art for Life, které aukci pořádalo.

Právě vyvolávací cena, která představovala často jen polovinu z celkové hodnoty uměleckého díla, byla jedním z hlavních lákadel charitativní aukce. Nabízená díla organizátorům poskytlo několik předních českých výtvarníků a fotografů, například Michael Rittstein, Tomáš Císařovský, umělkyně tvořící pod pseudonymem Tereza z Davle či Michal Pěchouček. V nabídce byly i snímky od fotografa Václava Chocholy (1923 - 2005). Vydražená částka je určena mimo jiné na besedy o AIDS na školách.

Art for Life připravuje stejnojmennou benefiční aukci uměleckých děl již čtvrtým rokem. Kromě dražby organizátoři pořádají i několik dalších charitativních kulturních akcí. Tuto sobotu se bude konat například vystoupení operních pěvců v Pálffyho paláci. Více informací na www.artforlife.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?