Benešovská nemocnice otevřela rekonstruovanou lékárnu

2. 9. 2009 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Benešovská Nemocnice Rudolfa a Stefanie, jejímž zřizovatelem je Středočeský kraj, dnes otevřela rekonstruovanou lékárnu. Cílem úprav bylo zlepšit pohodlí zákazníků i zaměstnanců. V lékárně se zvýšil počet výdejních míst, v objektu je i výdej zdravotních pomůcek a brzy se otevře také malá prodejna zdravotní obuvi, řekla novinářům vedoucí lékárny Daniela Kolbabová...


¨

„Zvýšil se počet výdejních míst, měli jsme dvě výdejní místa na recepty, teď máme tři,“ dodala. Nebyla to ale podle ní reakce na zvýšený zájem zákazníků, které vyvolalo rozhodnutí kraje platit za pacienty v krajských zdravotnických zařízeních regulační poplatky. Snahou bylo zvýšit komfort pacientů, protože původní prostory lékárny byly proti nynějším třetinové, poznamenala.

Chod lékárny zajišťuje 16 zaměstnanců, z toho je pět magistrů. „Je to běžný stav, určitě bychom ale ještě jednoho lékárníka snesli,“ dodala Kolbabová. Otevřeno mají od 07:00 do 15:30, v pondělí a úterý do 16:00. O rozšíření otevírací doby zatím neuvažují, protože odpolední provoz je málo využívaný. Nejvíce zákazníků přijde od 09:00 do 13:00, tedy v době, kdy jsou v provozu nemocniční ambulance.

Během několika dní lékárna otevře také svou pobočku v Rehabilitačním ústavu v Kladrubech. Přestože bude určena hlavně pro potřeby ústavu, jejích služeb budou moci využít také pacienti a veřejnost.

Ředitel nemocnice Milič Řepa ČTK řekl, že rekonstrukci lékárny platilo zařízení ze svých zdrojů. Její součástí bylo také vybudování nového vchodu do ředitelství nemocnice a parkoviště. Náklady jsou podle něj v řádu statisíců korun.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?