Bez punčoch to nejde

25. 8. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Úspěšná léčba chronické venózní insuficience a lymfedému se neobejde bez kompresivní terapie a ta zase bez kvalitních kompresivních punčoch. V doloženě nejvyšší kvalitě je vyrábí i prodává česká společnost MAXIS, a. s., jeden z nejúspěšnějších hráčů na tomto trhu.




Kompresivní punčochy tvoří standard dlouhodobé kompresivní léčby dolních končetin. Komprese posiluje činnost svalověžilní pumpy a podporuje funkci chlopní, působí tedy na oba základní mechanismy zajišťující správný odtok krve z dolních končetin. Nejvyšším tlakem působí na oblast hlezna, směrem ke stehnům tlaku postupně ubývá. Tím napomáhají lepšímu toku krve zpět k srdci. Kompresivní terapie zčásti kompenzuje působení gravitace a je jedinou osvědčenou prevencí vzniku a rozvoje křečových žil.

Výroba, obchod i edukace

Významným výrobcem těchto punčoch i dalšího širokého sortimentu zdravotního kompresivního zboží je firma MAXIS, a. s., ve Valašském Meziříčí. V hlavním produktovém portfoliu má tři kvality zdravotních kompresivních punčoch - Maxis Micro, Maxis Brillant a Maxis Cotton. Doplňkem kolekce jsou luxusní preventivní podpůrné punčochy RELAX. Společnost MAXIS se specializuje rovněž na výrobu pažních návleků a ortopedických bandáží a návleků S-Line.
Vedle výroby se MAXIS věnuje i obchodu. Od roku 2006 úzce spolupracuje s německou společností medi GmbH & Co. KG z Bayreuthu, firmou se šedesátiletou tradicí, která si MAXIS právě na základě kvality vybrala jako svého partnera pro trhy nejen v Evropě, ale i pro globální trh. Sortimentem se s MAXIS vzájemně doplňují. Česká firma na našem a slovenském trhu exkluzivně distribuuje i část portfolia medi s prestižní značkou CEP, která odborníkům na sportovní kompresi zní jako Porsche automobilistům.
Důležité je i to, že punčochy v MAXIS pletou z nebarevných vláken - až po upletení, sešití, u některých druhů i přišití krajek, jdou punčochy do barevny. Tam se totiž z bílé stane punčocha nejen barevná, ale přidáním různých přísad v průběhu mokrého procesu získá i benefity, jakými je pokročilá antibakteriální úprava nebo větší odvod vlhkosti od těla. Výrobky jsou schopni vyrobit i „na míru“ přímo pro konkrétního spotřebitele. Na punčochy od druhé kompresní třídy výše, tedy při chronické žilní nedostatečnosti, pacientům na základě preskripce lékaře přispívá úhrada zdravotní pojišťovny, na niž mají nárok každých půl roku. To je při denním nošení i doba plného účinku výrobků. Více a nejen o tom je na www.maxismedica.cz.
MAXIS kompresní výrobky nejen vyrábí a prodává, ale zabývá se i edukací o zdravotním kompresivním zboží směrem k odborné i laické veřejnosti. Pomáhá tak odstraňovat psychologickou bariéru, protože na rozdíl od kdysi smutně proslulých neprodyšných „gumových punčoch“ v těch jejich nohy nejen nebolí a nenatečou, ale vypadají „šik“ už proto, že kompresní punčochy na nich jsou módní a krásné.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?