Bitva o šéfa ústecké nemocnice zuří naplno

15. 12. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Bez výsledku skončilo výběrové řízení na ředitele krajské Masarykovy nemocnice. Definitivně tak o něm mají rozhodnout radní kraje v pondělí. Šéfovat největší příspěvkové organizaci kraje, která zaměstnává 2 tisíce lidí, chce sedm kandidátů...


Ústí nad Labem - Žádný z nich však od výběrové komise nedostal většinu hlasů.

Jednání devítičlenné komise údajně provázely velké neshody. „Hodnocení uchazečů bylo natolik rozdílné, že výběrová komise doporučila čtyři kandidáty,“ řekla členka komise Karola Haasová. Nakonec byli vybráni Petr Landa, který pracuje v bankovnictví, bývalý ředitel nemocnice Ivan Staněk, současný ředitel Jiří Madar a Robert Poskočil, manažer soukromé společnosti.

Potvrdil to zdravotnický rada kraje a člen komise Jan Szántó. „Naše stanovisko je však pouze doporučením radním kraje,“ podotkl Szántó.

„Ředitel znám není. Je jen pořadí kandidátů a nikdo nedostal většinu hlasů. Takže je vše otevřené,“ uvedl náměstek hejtmana a člen komise Zdeněk Lavička. Dodal, že osobně nedal žádného z kandidátů na první místo.

Při jednání údajně padl protest proti účasti jednoho ze členů komise kvůli zaujatosti. Mělo jít o Pavla Kubíčka z České lékařské komory. „Odmítám cokoli říkat o výběrovém řízení,“ odpověděl včera Kubíček na dotaz o jeho možné zaujatosti.

Ústecký kraj, 13.12.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?