Bohumínské nemocnici roste klientela

10. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
I přes nárůst pacientů se náklady nemocnice na léky nezvýšily ani o procento. "Máme mnohem přísnější pravidla, než ukládá zákon. Ten nařizuje provádět výběrová řízení při nákupech dosahujících...


Bohumín - Služby bohumínské nemocnice podle statistik vyhledal v loňském roce rekordní počet pacientů - o patnáct procent více než v předchozím. „Jsem rád, že pacienti přicházejí za službami právě do našeho zdravotnického zařízení,“ míní ředitel Nemocnice s poliklinikou v Bohumíně Svatopluk Němeček.

I přes nárůst pacientů se náklady nemocnice na léky nezvýšily ani o procento. Nemocnice se snaží trvale vyvíjet tlak na dodavatele, aby jejich ceny byly co nejnižší. Důsledně využívá princip výběrových řízení. „Máme mnohem přísnější pravidla, než ukládá zákon. Ten nařizuje provádět výběrová řízení při nákupech dosahujících výše dvou milionů korun. My jsme si ale stanovili hranici dvě stě tisíc korun,“ podotkl ředitel nemocnice. Vyrovnaného hospodaření nelze dosáhnout bez důsledné kontroly nákladů. „Než vydáme jedinou korunu, tak ji dvakrát obrátíme. A takto to chápou i všichni naši zaměstnanci,“ dodal Svatopluk Němeček. Na rozdíl od minulých let, kdy bylo hospodaření nemocnice ztrátové, i na rozdíl od mnoha jiných nemocnic v České republice skončilo hospodaření bohumínského špitálu vyrovnaným výsledkem, přesněji mírným ziskem.

(rk), Moravskoslezský deník, 10.3.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?