Boj o vedení KNTB začíná právě dnes

23. 6. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
O dalším osudu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně se rozhoduje právě dnes. Uchazeči na posty jejího nového vedení se představí před krajskou radou a primářským sborem.


„Nejprve si vyslechneme představy šéfů jednotlivých manažerských týmů přihlášených do výběrového řízení na nové vedení krajské nemocnice. Poté absolvují testy a nakonec předstoupí před primářský sbor,“ vysvětlil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Jméno vítěze podle něj ale dnes s největší pravděpodobností vyřčeno nebude.

Jméno by mohlo padnout v pondělí

„Chceme, aby měl budoucí management Baťovy nemocnice širokou podporu napříč celou koalicí. Pokud se shodneme, jméno jejího nového hlavního představitele by mohlo padnout na našem pondělním zasedání,“ doplnil hejtman.

Uvedení nového vedení krajské Baťovy nemocnice do funkce je podle jeho slov plánováno na 1. července.

Výběrové řízení na nový management Baťovy nemocnice vypsal Zlínský kraj jako její zřizovatel letos v dubnu.

Důvodem byla především špatná pověst zdravotnické instituce, kdy se v médiích objevovaly informace o údajných střetech zájmů, nečisté personální politice, zmanipulovaných výběrových řízeních či špatném hospodaření.

Zájem o vedení krajské nemocnice projevilo devět manažerských týmů. Šéfem jednoho z nich je současný manažer ČEZu a bývalý dlouholetý ředitel zlínské teplárny Josef Gába. Nabídku přihlásit se do výběrového řízení prý obdržel od lidí ve svém okolí.

„Vzal jsem ji jako velkou výzvu. Když jsem dokázal vést devatenáct let zlínskou teplárnu bez nějakých potíží, myslím, že bych obstál i na této pozici,“ komentoval svoji účast ve výběrovém řízení.

V čele Baťovy nemocnice by podle svých slov usiloval především o stabilizaci financí i personálu. „Je potřeba zavést ve zlínské nemocnici kolektivního ducha,“ poznamenal.

Mezi zájemci je i primář ARO

Mezi dalšími zájemci o vedení krajské zdravotnické instituce se objevil například současný primář ARO zlínské nemocnice Bohuslav Škubal, prorektor pro pedagogické záležitosti a akademický pracovník na Moravské vysoké škole Olomouc Miroslav Rössler či současný ředitel Kroměřížské nemocnice Pavel Calábek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?