Boleslavská interna si polepšila

15. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V pondělí bylo po rekonstrukci slavnostně otevřeno čtvrté patro interního oddělení Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi. "Děkuji všem, kteří přispěli ke zdárnému dokončení díla," pozdravil shromážděné primář boleslavské interny Jiří Kotouš. "Klaudiánovu nemocnici nám závidí na mnohých místech České republiky...


Mladá Boleslav - My, zástupci podnikatelské sféry, jsme pyšní na stav, v jakém se boleslavské zdravotnictví díky řediteli Josefu Langrovi a dobré spolupráci se zdravotními pojišťovnami nachází,“ řekl hrdě podnikatel Jaroslav Jelínek.

Přednosta Okresního úřadu Pavel Kouba připomenul, že vzhledem k přechodu zodpovědnosti a kompetencí za zdravotnictví na krajské úřady šlo o poslední příspěvek z okresu. Rekonstrukci dotoval okresní úřad. Stavební práce včetně zateplení zdí a nových oken přišly na šest a půl milionu, vybavení pokojů pro pacienty a pracoven zdravotníků na milion korun.

„Sestry i lékaři zde budou mít důstojnější prostředí a zázemí pro svoji práci, pacienti pak dobře vybavené pokoje včetně telefonu, sprch a WC, pamatovalo se i na vozíčkáře,“ zhodnotila nové prostředí interny vrchní sestra Eleni Trávníčková. Plný provoz ve čtvrtém patře by měl být zahájen do konce tohoto týdne. „Hlavně, aby tady byli spokojeni lidičky, kteří musí stonat,“ zdůraznila autorka plánů rekonstrukce Vladimíra Axmannová z Prahy.

MICHAL ŠIMEK, Boleslavský deník, 15.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?