Redakce Zdraví.Euro.cz (neregistrovaný)
Dobrý den, pane Čápe, při jakékoliv bolesti je důležité zjistit příčinu. Následná léčba se odvíjí od této příčiny. Není ostuda jít k lékaři s bolestí zad přesně z důvodu, který zmiňujete - je možné, že by se analgetiky překrýval závažnější problém. Pokud se jedná o klasické bolesti zad (bez organického podkladu), analgetika a opichy jsou standardní konzervativní přístupy, je ale nutno tuto terapii doplnit i o vhodné rehabilitační cviky. Redakce Zdraví.Euro.cz
Ráďa (neregistrovaný)
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jednu maličkost. Jsem invalida na invalidním vozíku tři roky. A ještě mám tři měsíce sádru neboť jsem si způsobil zlomeninu lýtkové kosti na 4x. A sádru mám ještě teďka. Tento týden se mi objevila taková nepříjemná bolest. Stalo se mi to zatím 2x v noci. Jedná se o pálení zad a ten pocit je opravdu velmi nepříjemný. Tak jsem poprosil druhou polovičku, aby mne ty záda trošíčku setřela žinkou, kterou jsme navlhčili. Ze začátku to pomohlo a pak se to ozývalo znova tentokrát to bylo mírnější. Co by to mohlo býti a bojím se, aby to nebylo něco vážného. Děkuji moc Ráďa.
Anna Šůchová (neregistrovaný)
Dobrý den.Nejedná se o bolest,ale náhlé opakované pálení v oblasti zad-kolem kliční kosti a níže.Jsem přes tři roky po operaci srdeční chlopně.Hodně mě tato náhle vniklá situace zneklidňuje.Ceslé tři roky tyto potíže nenastalyaž začátek prosince 2ol9.Byla mně u kardiologa provedena krevní zkouška,zde a se nejedná o infarkt,což bylo naštěstí vyloučeno.Vedikt zněl,že je to asi od krční páteře.Je mně 79 roků a půl.Prosím zda je možné tetno stav posoudit.Děkuji.