Vlákno názorů k článku Bolest zad se může objevit v jakémkoliv věku. Nepodceňujte ji a vyhledejte lékaře od Jarda Čáp - Tohle je svatá pravda. Když nefunguje jedna důležitá...

Jarda Čáp (neregistrovaný)
Tohle je svatá pravda. Když nefunguje jedna důležitá část vašeho těla, obraťte se na lékaře. On vám také nepomůže. Téměř žádný neví jak. Odstraněním bolesti prášky či opichem si zaděláváte na problém mnohem větší.
Redakce Zdraví.Euro.cz (neregistrovaný)
Dobrý den, pane Čápe, při jakékoliv bolesti je důležité zjistit příčinu. Následná léčba se odvíjí od této příčiny. Není ostuda jít k lékaři s bolestí zad přesně z důvodu, který zmiňujete - je možné, že by se analgetiky překrýval závažnější problém. Pokud se jedná o klasické bolesti zad (bez organického podkladu), analgetika a opichy jsou standardní konzervativní přístupy, je ale nutno tuto terapii doplnit i o vhodné rehabilitační cviky. Redakce Zdraví.Euro.cz
Ráďa (neregistrovaný)
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jednu maličkost. Jsem invalida na invalidním vozíku tři roky. A ještě mám tři měsíce sádru neboť jsem si způsobil zlomeninu lýtkové kosti na 4x. A sádru mám ještě teďka. Tento týden se mi objevila taková nepříjemná bolest. Stalo se mi to zatím 2x v noci. Jedná se o pálení zad a ten pocit je opravdu velmi nepříjemný. Tak jsem poprosil druhou polovičku, aby mne ty záda trošíčku setřela žinkou, kterou jsme navlhčili. Ze začátku to pomohlo a pak se to ozývalo znova tentokrát to bylo mírnější. Co by to mohlo býti a bojím se, aby to nebylo něco vážného. Děkuji moc Ráďa.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, pokud se to bude častěji opakovat, doporučuji vyšetření u praktického lékaře, který vás případně pošle na neurologii.