Boskovická nemocnice rekonstruuje dětské oddělení

23. 3. 2016 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
V nemocnici v Boskovicích na Blanensku, která patří mezi páteřní zdravotnická zařízení svého druhu na jižní Moravě, by mělo být do konce září zrekonstruováno dětské oddělení. Ročně je tam hospitalizováno zhruba 1300 až 1400 dětí.


Opravy přijdou na asi osm milionů korun. Do oddělení se více než půl století výrazněji neinvestovalo, řekl ČTK jeho primář Michal Klimovič.

Nemocnice sice patří k páteřním nemocnicím v Jihomoravském kraji, je ale majetkem boskovické radnice. Rekonstrukci uhradí vedení nemocnice z jejího rozpočtu, část přidají město a kraj.

Cílem je oddělení zmodernizovat, ale také zvýšit počet pokojů pro nadstandardní péči. „Rodiče po nich volají. Zájem o to být s dítětem po celou dobu jeho hospitalizace neustále vzrůstá,“ uvedl primář. Nejčastějšími důvody hospitalizace dětí jsou bolesti břicha a záněty horních cest dýchacích.

V uplynulých dnech byla opravena část oddělení pro děti do tří let. Práce stály 3,7 milionu Kč. Před opravami bylo v této části oddělení šest pokojů pro rodiče s dětmi, teď je jich deset. Rekonstrukce další části oddělení by měla začít do dvou měsíců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?