Brazílie zakázala propagovat Viagru kvůli jejímu zneužívání

26. 7. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Brazilské úřady zakázaly reklamu na léky, které podporují sexuální potenci. Důvodem je jejich přehnané zneužívání místní mládeží, informoval brazilský ministr zdravotnictví Humberto Costa...


SAO PAULO (Brazílie) - Brazilské úřady zakázaly v pátek reklamu na léky, které podporují sexuální potenci, jako například na Viagru. Důvodem je jejich přehnané zneužívání místní mládeží, informoval v noci na dnešek brazilský ministr zdravotnictví Humberto Costa.

Léku, jenž má pomáhat sexuálně nemohoucím, využívají prý zdraví mladí lidé, aby si sexuální život zintenzívnili. „Nekontrolované užívání tohoto léku může vyvolat zdravotní potíže, jako například srdeční infarkt,“ řekl Costa.

Viagru v reklamních šotech propaguje v Brazílii její bývalý slavný fotbalový reprezentant Pelé. Tvrdí v nich, že Viagru nepotřebuje, ale kdyby ano, využil by ji.

Pelé neutrpí ale kvůli kroku brazilské vlády velkou škodu, protože americká farmaceutická firma Pfizer, která Viagru vyrábí, v červnu oznámila, že propagaci léku s Pelém plánuje ve zbytku Latinské Ameriky a v Evropě.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?