Británie odložila plán na zavedení jednotných krabiček cigaret

15. 7. 2013 6:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Británie v pátek oznámila, že odložila plány na zavedení jednotných, nevýrazných krabiček pro všechny značky cigaret. Tento krok, který ihned vyvolal kritiku opozice, odůvodnila vláda premiéra Davida Camerona tím, že chce nejprve znát výsledky stejného kroku v Austrálii, napsala agentura AFP.


Opoziční poslanci už vznesli dotaz, do jaké míry toto rozhodnutí ovlivnily vztahy mezi premiérovou stranou a tabákovými společnostmi.

Ministr zdravotnictví Jeremy Hunt uvedl, že rozhodnutí bylo odloženo, protože vláda chce mít víc času na posouzení toho, jak podobný systém funguje v Austrálii, než se zaváže ke stejné politice.

V prosinci 2012 se Austrálie stala první zemí na světě, která přinutila tabákové společnosti prodávat cigarety ve stejných, olivově zelených krabičkách označených písmem stejného typu, kde většinu plochy zabírají názorná zdravotní varování.

Britská vláda se údajně obává, jaký dopad by zavedení stejných krabiček mohlo mít na pracovní trh v tabákovém průmyslu v době úsporných opatření a ekonomické stagnace.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?