Britské nemocnice zavedou digitální rezervaci termínů

10. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Britské nemocnice, které už řadu let řeší problém dlouhých čekacích dob na operace, zavedou od roku 2005 systém digitálních rezervací. Pacienti si tak budou moci vybrat nemocnici a termín, který jim vyhovuje, u svého praktického lékaře...


Britské nemocnice, které už řadu let řeší problém dlouhých čekacích dob na operace, zavedou od roku 2005 systém digitálních rezervací. Pacienti si tak budou moci vybrat nemocnici a termín, který jim vyhovuje u svého praktického lékaře.

Za software firmy SchlumbergerSema zaplatilo britské ministerstvo zdravotnictví 64.5 milionů liber.

Pacienti by se registrovali u svého praktického lékaře, u kterého by mohli nahlédnout do nabídky volných termínů všech nemocnic Národní zdravotnické služby (NHS).

„Díky elektronické registraci odpadnezdlouhavé vyřizování volných termínů u té které nemocnice. Očekáváme, že se tak podstatně urychlí celkový systém operací,“ uvedl britský ministr zdravotnictví John Reid. V současnosti čekají pacienti i několik týdnů, až jim nemocnice zašle termín operace poštou.

Podstatu problému to neřeší, říkají praktici

Někteří britští praktičtí lékaři však optimismus ministerských úředníků nesdílí.

„Teoreticky je to úžasný projekt, ale v praxi fungovat nebude,“ říká lékař Grant Kelly z Britské lékařské společnosti, kterého cituje server BBC. „Nemocnice vrámci NHS nemají tolik volných míst, aby si pacienti mohli vybírat, které místo a termín se jim hodí. Nelze si představovat, že se budou rezervovat termíny jako letenky. Tento systém nevyřeší základní problém, kterým je převis poptávky po operacích.“

ZDROJ:

Patients set to book online**

**

(ivb), www,Zdraví.Euro.cz, 9.10. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?