Britský svaz lékařů: Hypotéky škodí zdraví

12. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Britové, kteří mají problémy se splátkami hypotéky, se vystavují riziku vážných onemocnění, varoval politiky Britský svaz lékařů (BMA). Lidé s těmito dluhy jsou vystaveni zvýšenému stresu, který často končí srdeční či mozkovou mrtvicí...


Britové, kteří mají problémy se splátkami hypotéky, se vystavují riziku vážných onemocnění, varoval politiky Britský svaz lékařů (BMA). Lidé s těmito dluhy jsou vystaveni zvýšenému stresu, který často končí kardiovaskulárními chorobami nebo mrtvicí.

Podle BMA je tento jev jedním z nejzávažnějších faktorů, který má vliv na zdravotní stav současné populace. Informuje o tom internetový server BBC.

Britský svaz lékařů proto apeloval na vládu, aby začala tento problém řešit a zajistila, aby lidé v podobných situacích měli možnost obrátit se na úřady o pomoc. BMA požaduje, aby vláda vypracovala nový plán – takzvaný Healthy Housing Taskforce.

Během devadesátých let přišly o střechu nad hlavou stovky tisíc lidí, kteří nebyli schopni splácet hypotéku. Do roku 1997 evidovaly úřady asi milion bezdomovců, kteří ztratili bydlení právě kvůli tomu, že neměli dost financí na zaplacení hypotéky.

ZDROJ:

Mortgages 'bad for health'

(ivb), www.Zdravi.Euro.cz, 12.5. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?