Brněnské dny pro zdraví letos proberou i rozvod a hyperaktivitu i osamělost

21. 9. 2011 8:54
přidejte názor
Autor: Redakce
Odborníci na cvičení, léčení těla i duše a zdravou stravu budou v září a říjnu opět v Brně propagovat zdravý životní styl. Tradiční Brněnské dny pro zdraví letos přinesou kolem 90 akcí. Většina položek v podrobném programu je věnovaná pohybu. Klub českých turistů i další organizace uspořádají pro veřejnost výlety, různá studia budou nováčky seznamovat s jógou, pilates, zumbou i energetickým cvičením.


Letošní ročník se víc než ty minulé soustředí na rodinu, a organizátoři se v přednáškách a setkáních budou věnovat i citlivým tématům. Obecně prospěšná společnost Spondea připravila poradnu týkající se rozvodů a péči o dítě po rozchodu rodičů. Family Point připravil přednášku o dětské hyperaktivitě. Sdružení Ženy 50+ představí projekt Mosty, který má pomoci osamělým lidem starším 50 let v seznámení. Organizace se snaží vytvořit databázi lidí, kteří nemají partnera, a pak pro ně pořádat akce, kde se mohou seznámit.

„Osamělost a nedostatek sociálních kontaktů je podle mnohých vědeckých studií problém, se kterým se potýká nejvíce starších lidí a který hodnotí jako nejtíživější aspekt doprovázející stárnutí,“ uvedla organizace na svém webu.

Část programu organizují také sdružení handicapovaných, lidé si tak budou například moci zahrát stolní tenis s vozíčkáři a dozvědět se podrobnosti o výcviku slepeckých psů. Část programu bude jako každý rok věnovaná zdravé stravě. V pátek 30. září a sobotu 1. října se na Zelném trhu uskuteční Brněnský biojarmark. Pořádající Veronica akci popisuje jako „oslavu ekologického zemědělství, které je šetrnější k přírodě a krajině, a lokálních potravin, které necestovaly přes půl světa“.

Brněnské dny pro zdraví se uskuteční posedmnácté, akce každý rok roste. Program vytváří magistrátní Kancelář Brno-zdravé město. Jednotlivé akce pořádají desítky občanských sdružení, firem a neziskových organizací. Dny se letos konají od 23. září do 2. října.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?