Brněnští záchranáři získali přehled o obsazenosti nemocnice

22. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Díky neustálému propojení urgentního příjmu s dispečinkem záchranné služby mají záchranáři aktuální přehled o obsazenosti lůžek ARO a jednotek intenzivní péče a předem vědí, zda sanitku směrovat ke sv. Anně nebo do jiné nemocnice...


BRNO - Brněnská záchranná služba již má přehled o tom, jak jsou ve Fakultní nemocnici u sv. Anny obsazena lůžka, na kterých jsou umístěni lidé v ohrožení života. Nemůže tak nastat situace, kdy ambulance přiveze pacienta, ale nemocnice ho kvůli přeplněnosti nemůže přijmout. Umožňuje to v pátek otevřený urgentní příjem anesteziologicko-resuscitačního (ARO) oddělení, řekla novinářům mluvčí nemocnice Naďa Kuklínková.

Díky neustálému propojení urgentního příjmu s dispečinkem záchranné služby mají záchranáři aktuální přehled o obsazenosti lůžek ARO a jednotek intenzivní péče, uvedl primář ARO Roman Bureš. Záchranáři tak předem vědí, zda sanitku směrovat ke sv. Anně nebo do jiné nemocnice.

Urgentní příjem, známý též pod označením emergency, je určen pro příjem pacientů v kritickém stavu. Po příjezdu ambulance speciálně školený tým lékařů ihned stav nemocného stabilizuje. Následuje určení diagnózy a hospitalizace nemocného na konkrétní oddělení.

Příjem má prozatím dvě lůžka, další přibudou v létě. Základ lékařské týmu tvoří specialisté z resuscitační kliniky, další experti jsou podle potřeby svoláváni k naléhavému případu takzvaným pagerem, poznamenal Bureš.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?